Wanneer werken niet vanzelfsprekend is
van der velden re-integratie van der velden re-integratie
Wij zijn er voor u
“daadkrachtig en empatisch”

Harrie, een succesverhaal


Zelf is Harrie bescheiden en ziet zijn resultaten als ‘normaal’. Terwijl ik, zijn jobcoach Elke, uitleg dat het echt niet zo normaal is als hij denkt.  Hij mag trots zijn op zichzelf, hij heeft een erg mooi traject bewandeld.
Als hij dat hoort, ontstaat er een grimas op zijn gezicht en trekt hij zijn schouders wat op.
Trots, een voorbeeld voor anderen. Het zijn woorden die hij zelf niet zal gebruiken. Daarom zet ik, zijn jobcoach hem hier graag in het zonnetje.


Onze Harrie.
De meeste van ons team kennen hem als de man met het scootertje. De man met weinig woorden, maar altijd op tijd en houdt zich ‘gewoon’  aan de regels.

Zijn traject: Harrie is 17 jaar timmerman en 19 jaar glaszetter geweest. Zo’n zes jaar geleden kwam hij helaas vanwege het zware werk thuis te zitten met medische klachten. Zijn wereld veranderde op 49 jarige leeftijd.
Hij moest gaan re-integreren. Eerst via een 2e spoor traject vanuit zijn laatste werkgever, daarna zelfs twee trajecten bij twee re-integratiebureaus na de WIA-beoordeling. Helaas kwam het gewenste resultaat maar niet voor  Harrie.

Harrie zelf geeft aan dat hij zijn leeftijd als grootste obstakel heeft gezien in het solliciteren. Het zoeken naar werk werd als lastig ervaren. Hij heeft gesolliciteerd als schoonmaker, fietsenmaker, conciërge en tankstation-bediende. De kans om ergens te mogen beginnen, schatte hij telkens erg klein in. Hij was zelfs eens nummer 364 van de 720 sollicitanten bij de gemeente Oirschot. Dat schiet natuurlijk niet op, dacht hij,  en het werkt niet motiverend.

Via het UWV kwam hij voor een werkfittraject bij mij terecht,  re-integratiebureau nummer drie voor hem. Ik zag mogelijkheden  voor hem om werkerving op te doen bij Van der Leegte Werkt. Harrie is hier erg enthousiast geworden. Hij kwam weer onder de mensen en kreeg regelmaat. Het werk werd als een wedstrijdje voor Harrie. Eerst deed hij 3,5 uur over het repareren van computers, later slechts  20 minuten.

Na een paar maanden kon ik Harrie plaatsen als orderpicker bij de Onderdelenwinkel.  We zijn er samen naar toegegaan en hebben een stageperiode afgesproken. Het timmeren en glas zetten  werd ingeruild voor orderpicken in een magazijn. Een wereld van verschil.  Harrie pakte dit prima op en heeft er zijn draai gevonden. Na de stage is Harrie beloond met een arbeidscontract. Op dit moment heeft Harrie al zijn 2e jaarcontract, maar liefst 40 uur per week. Het scootertje is ingeruild voor een mooie auto. Harrie zijn woorden:
“Het lijkt saai, elke dag orderpicken. Maar er zit veel afwisseling in. Ook ben ik constant in beweging, ik loop veel. Maar fysiek zwaar is het werk niet. Door dit lopen is mijn rug zelfs verbeterd. Ook het werken in de vroege en late dienst zie ik als een voordeel, want zo kan ik overdag eens wat anders doen. En in tegenstelling tot het werken bij particulieren, hier heb ik gewoon pauze. Wat een luxe. Ik vind het wel  ‘gewoon’  goed zo.”

We zijn trots op hem
Elke de Bruijn, jobcoach

Wat we doen

re-integratie

We willen mensen met een beperking op sociaal, fysiek of psychisch gebied de kans geven hun dromen op werkgebied waar te maken....

lees meer

Team

re-integratie

Binnen ons team werken we vanuit deskundigheid, ervaring en motivatie. Een ieder doet dat vanuit zijn of haar specifieke kennis...

lees meer

Producten

re-integratie

Van der Velden Re-integratie B.V. ondersteunt zowel werkgevers als medewerkers in ontslagtrajecten. Vaak zijn dit voor beide partijen vervelende trajecten...

lees meer